Heersenkampweg 77
7546 PG Enschede
w
janjaap@bluebats.nl
Mobiel: 06-22 50 58 31

Vorige maand gaven we 10 zinvolle zomertips als je meer bereik zou willen voor de video’s die je maakt voor je bedrijf of organisatie. In dat blog stonden de eerste 5. Deze maand deel twee:

6. Veel bedrijven hebben een digitale nieuwsbrief. Hier kan je makkelijk je nieuwste video delen. Een bekend persoon met veel externe contacten uit je bedrijf in de video zetten kan een slimme zet zijn, bijvoorbeeld een accountmanager. Bovendien werkt het drempel verlagend als je een nieuw product of dienst wilt introduceren. Mensen kunnen dit al een keer bekijken in een omgeving die meer is gericht op ‘nieuwtjes, dan op ‘verkoop’. Tests voor onze klanten wezen uit dat nieuwsbrieven met een video tot 40% meer worden geopend dan eentje zonder.

7. Werk samen met je buren, kennissen, collega’s uit de branche, leveranciers, klanten en andere doelgroepen. Als je dit van te voren bespreekt en zij delen je video op hun kanalen met een invalshoek die bij hen past, krijg je snel een groter bereik. Bovendien verstevig je de relaties en gaat er een sympathieke werking van uit richting je merk of bedrijf.

8. Plaats de video op je eigen YouTube kanaal en indien aanwezig op je Facebook pagina. YouTube is van Google en zij belonen regelmatige plaatsingen met goede titels in positieve zoekresultaten. Op Facebook kan je beter je video’s plaatsen in je pagina in plaats van het delen van de link naar YouTube. Facebook verwijst liever niet naar ‘de concurrent’ en dat drukt de resultaten…

9. Korte video’s van minder dan een minuut zijn ideaal om in je PowerPoint of presentatie te verwerken. Let wel op dat je de goede versie van de video en de juiste bestandsformaten combineert met de versie van Power Point die je gebruikt. Dit kan soms even puzzelen zijn, ook als je geen koppeling naar het web gebruikt, maar alleen een bestand. 

10. In de receptie van bedrijven of instellingen zie je vaak een flatscreen. In plaats van (alleen) de uitzendingen van RTL Z is dit natuurlijk een ideale plek om je eigen video’s permanent te laten zien. Spreek het wel door met je producent omdat de content van je video’s en het toepassen van bijvoorbeeld ondertiteling cruciaal zijn om de inhoud bij te laten dragen aan de uitstraling van je communicatie.

Nog meer tips? Hier staan de eerste 5. Wil je deze tips toepassen in jouw praktijk? Neem contact op

Jan-Jaap