Heersenkampweg 77
7546 PG Enschede
w
janjaap@bluebats.nl
Mobiel: 06-22 50 58 31

Consultancy

Aan tafel. Via open en nieuwsgierige houding duiken we de diepte in op zoek naar antwoorden op één van de belangrijkste vragen voor ieder bedrijf of organisatie. Waarom bestaan wij?

Goud afstoffen

De meeste bedrijven en organisaties weten wat ze doen en hoe ze het doen. Maar waarom?  Zij willen onder andere weten: “Waartoe zijn wij op deze aarde?”

Samen gaan we antwoorden ontdekken via het BlueBats Business Development traject. We doen dit door het organiseren van drie compacte sessies (2-3 uur) intern of op locatie:

1

Tijdens sessie één gebruiken we het Golden Circle-model. Via goede gesprekken, creatieve werkvormen en inspirerende vraagstellingen gaan we naar het fundament van het bestaan van de organisatie. Vervolgens vinden we uit hoe dit tot uiting komt en met welk resultaat.

2

We voeren een S.W.O.T. analyse uit. Meer dan dat, we creëren veiligheid om ook echt te praten over de uitkomsten. Waar beweegt de markt naartoe? Hoe past het bedrijf zich op dit moment daarop aan?  Tevens: wat zou een bedreiging kunnen worden? Hoe zetten we dat om naar kansen? Ik zorg voor een goede sfeer, luister goed naar de reacties en ga ‘lastige thema’s’ niet uit de weg.

3

Dromen, denken en doen. Praktisch maken, We pakken de organisatie of project bij de kop en gaan in kaart brengen. Dit doen we via het business model ‘Canvas’. Het uitgangspunt: stel dat het lukt? Hoe gaan we dan communiceren? Op een leuke manier brengen we o.a. partners, inkomsten, kostenstructuren, klantsegmenten en nog veel meer in kaart. En we vragen ons gaandeweg af: welke manier van communiceren past hierbij?

De resultaten bundelen we in het ‘identiteitspaspoort’.