Heersenkampweg 77
7546 PG Enschede
w
janjaap@bluebats.nl
Mobiel: 06-22 50 58 31

[Bevat VIDEO] Sommigen vragen zich af of het digitale geweld ons helpt om werkelijk te verbinden. Als het al helpt, dan is het ook dat: een hulpmiddel. Verder moet je elkaar in de ogen kijken, ‘voelen’ wat de ander beweegt en hoe je hem of haar kan helpen met je netwerk. Daarover gaat de video onderaan, met Bas. Ook wel bekend als @basvanafas, de CEO van Afas.

Een CEO is iemand die binnen een bedrijf de meeste verantwoordelijkheid draagt over het feit dat iedereen het naar zijn zin heeft. Afas is een bedrijf dat software maakt (zelf schrijven ze hun naam in kapitalen, maar daar heb ik geen zin in, dan lijkt het reclame;)

Spook
Deze video is niet perfect. Volgens mij hebben we, na iets van 400 videos, de perfecte video nog steeds niet gemaakt. Jammer de bammer, we laten ons niet weerhouden 😉 Als je zelf aan de slag wilt met iets nieuws binnen je business, misschien wel met video, laat je dan niet hinderen door het spook van perfectie. Ga aan de slag, maak fouten, leer, stuur bij en verbeter al doende.

Meer creativiteit 
Want stel: je gaat creatief denken als vak geven op scholen. Iemand uit mijn netwerk heeft dat als missie voor haarzelf gezet: in 2020 kan iedereen in Nederland Yonderen. En dan gaan we ook aan de slag met het vak ‘slim je financiën beheren’. Zelf zou ik wel iets willen met het vak ‘relaties bouwen/netwerken/ontmoeten’. En dan vraag ik Bas als docent.

Droom
Misschien moeten we het nog grootser aanpakken. Ik ga voor de droomschool. Een concept met een plek waar je niet meer naar school gaat, maar geholpen wordt om je dromen, passie en talenten te ontdekken en in gaan zetten op een manier die bij je past. Daar word je volgens mij gelukkig van. En we beginnen met luisteren. Oordeel-loos luisteren. Wat zou er kunnen gebeuren als kinderen vanaf een jaar of 12 dat meekrijgen als vaardigheid? Kunnen rekenen is handig, maar voor de rest hebben we google.

Voor rekenen ook, bedenk ik me nu.

Vroeger zou ik nu gaan schrijven: ik bedoel natuurlijk niet dat we structuurloos door het leven moeten gaan of dat zouden moeten gaan leren. Waar ik voor pleit is meer ruimte voor vrijheid en creativiteit. 

Oh ja: en wie je bent. Je identiteit zeg maar. Wat je passie is, en wat je heel lang vol kan houden. Waar je energie van krijgt en wat je makkelijk aan anderen kan overdragen. Zou dat in een ‘vak’ te gieten zijn? Wat je kan ‘geven’, op een ‘school’? Is dat nog wel passend bij de richting waar de wereld zich naartoe beweegt? Ik weet het niet. Ik voel het wel. Maar ik weet niet of dat een cijfer kan krijgen op mijn ‘rapport’…

Geniet van de video met Bas. Da’s een inspirerende man, ik voel me altijd goed bij hem in de buurt. Zoiets schreef ik al eerder en nu schrijf ik het weer terwijl ik weet dat hij dit ook kan lezen. Is dat geen slijmen?

Wat jij wil. Ik weet het niet; ik weet niet wat jij nu denkt. Wat ik wel weet is dat we dringend meer inspirerende, benaderbare en toffe CEO’s nodig hebben om dit land te ont-saaien. En ik weet dat ik dat meen. Uit de grond van mijn hart.

Jan-Jaap