Heersenkampweg 77
7546 PG Enschede
w
janjaap@bluebats.nl
Mobiel: 06-22 50 58 31

In mijn jeugd leerde ik de gedachte, het maakt niet uit wat je doet, als je je boterham maar eerlijk kunt verdienen. Het maakt niet uit of je fietsenmaker, verpleegster of vuilnisvrouw wordt. Als je maar voor jezelf, je gezin of je bedrijf kunt zorgen.

Door die gedachte en het landschap waarin ik opgroeide was de mogelijkheid van creëren genoeg aanwezig, maar op een hele concrete manier. Niet op een creatieve manier. In een gehucht wonend met met name bomen, grasvelden, akkerlanden en dieren om je heen, is de tijd voor creativiteit vaak ver te zoeken.

Aan iets beginnen betekende eigenlijk standaard niet meteen resultaat zien.

De moestuin van 600 m2 werd vroeg in het voorjaar omgespit, voorbereid voor het latere poot en zaai werk. Menig uur hard zwoegen gaan er aan vooraf voor je de daadwerkelijke vruchten kunt plukken.

Denkwerk vergt het ook, maar heel schematisch, het ene jaar de aardappelen hier en het volgende jaar in het veld er naast.

Waarom?

Om te voorkomen dat de gewassen aangetast werden door ziektes, of de bodem waarvan wij mochten eten uitgeput raakte. Niks creatiefs toe te voegen, maar een schema volgen wat zich al jaren bewezen heeft.

In deze omgeving waar ik mijn hele jeugd woonde, ontwikkelde ik de “gave” van het wachten en het luisteren. De interactie, de vluchtigheid die je soms meemaakt in ‘de stad’ is totaal anders dan de rust en ruimte die uitgaat van de natuur.

De communicatie die bestaat tussen mensen is niet hetzelfde te noemen als de communicatie die uitgaat van dieren en de natuur.
Vanaf dat moment ben ik gaan communiceren met mijzelf in mijn hoofd.

Klinkt best gek als ik het zo schrijf…

Doordat ik nu de ruimte kan benutten die er is om die “stille” communicatie en de skill van het zien, horen en voelen in te zetten komt mijn creativiteit tot uiting. Op een hele andere, maar toch soort van gelijksoortige manier.

Ondanks of dankzij het aparte voorbeeld die ik hierboven schrijf, het lijkt weinig te maken te hebben met marketing, heeft dit er voor gezorgd dat ik deze handige vaardigheden in kan zetten binnen ons marketing, communicatie en inspiratiebedrijf.

Dit brengt elke dag een goede mix met zich mee van creëren, motiveren en communiceren.
En voor de sales, want vinden we het niet vaak vervelend dat die verkoper niet naar je luistert?

En: hoe vaak gebeurd het niet als ondernemer dat je iets bedenkt, je plant een zaadje, je investeert, maar het resultaat is niet meteen zichtbaar? Geen probleem, verlies niet het geduld de hoop of de motivatie, het komt. Ga door met stap twee in het plan. Ook als er nog geen concreet resultaat zichtbaar is.

Zo is het ook met onze identiteits projecten, je ziet niet ala minuut die extra sale en die extra inkomsten. Maar het resultaat, de rust en de ruimte die het geeft zorgt wel voor duidelijke kaders. Niet benauwend, maar juist verfrissend.

Weten wat de volgende stap is, hoe je daarover kan communiceren (en via welk kanaal), of wie binnen je bedrijf taak X beter over kan nemen, geeft de mogelijkheid voor jou als ondernemer om vooruit te denken.

En het mooie is, net als vroeger bij ons in het gezin, je bent met zijn allen bezig met de voorbereidingen. Je ploetert samen door de aarde, je zweet en zwoegt met een duidelijk gezamenlijk doel voor ogen. Je inspireert elkaar en tilt elkaar als het ware op.

Daar help ik graag bij, door te luisteren en te ontzorgen.

Wij weten door onze manier van werken, door de kaders en schema’s die we hebben, hoe wij op een mooie, eerlijke manier, passend binnen jullie bedrijf, kunnen helpen met de communicatie. Zowel intern, inspireren, aanzetten; als extern.

De handen aan de ploeg en de blik vooruit zeggen ze in Drenthe wel eens 😉

Eigenlijk zou ik je gewoon willen uitnodigen. Doe dat eens. Pak die telefoon en bel mij of Jan-Jaap, of gebruik ons contactformulier.

Dan kijken we samen met jou vooruit…

Eva